Naaiafdeling

Wat is het ?

De afdeling Couture werd opgericht in 1972, met als hoofddoel het bezetten van mensen met een handicap (in karren) zodat ze een positie binnen hun bereik konden innemen. 

Na verloop van tijd is Couture uitgerust met industriële en krachtige naaimachines. Hierdoor kan het buitengewone, betrokken en gekwalificeerde team optimaal voldoen aan de verwachtingen van haar klanten. Het belangrijkste doel van onze naaisters en naaisters is de tevredenheid van haar klanten.

Activiteiten 

  • Creatie, fabricage, reparatie en sorteren 
  • Prototyping 
  • Natuurlijke behandeling met bijenwas 
  • Ondersteuning bij afvalvermindering 


Middelen 

  • Samenwerking met styliste 
  • Confectie van ethische, ecologische, natuurlijke of biologische en trendy artikelen 


Verplichtingen 

  • Artikelen met kenmerken van Ecologisch Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Vertrouwelijkheid van de specifieke kenmerken van uw artikelen

Bereik en materiaal

Bereik

Simonette à Bicyclette is "pack, energize, protect, store" met gezonde materialen zoals katoen gecertificeerd zonder chemische stoffen (Oekotex) en bijenwas gecertificeerd zonder residuen van bestrijdingsmiddelen. 

E-Shop en volledige informatie op simonette-a-bicyclette.be

PVC

Productie van lijkhoezen en transporthoezen in de door de klant gewenste stof (Plastylon Link, milieuvriendelijke folie, OXO afbreekbaar, rubber,…)

Productie van luiermatrassen, matrassen, hoezen, steeklakens,… in PVC zonder ftalaten (overeenkomstig de wetgeving)

De PVC wordt aangekocht en voorzien door het AJR. 

STOFFEN

Productie van babyartikelen (kruippakjes, kamerdecoratie, dekbedden,…), gordijnen, confectiekledij, prototypes voor stylistenscholen, werkkledij,…

Borduursels: AJR beschikt over een computergestuurde Brother 6 bobijnen om alle tekeningen te kunnen verwezenlijken in alle stoffen.

Het stoffenatelier werkt hoofdzakelijk voor groothandels aangezien de materie (stof, wattine, knoppen,…) gewoonlijk ook door hen voorzien worden.        

Referenties

« La Renarde heeft ervoor gekozen samen te werken met Atelier Jean Regniers. Dit is een garantie voor kwaliteitswerk en goede werkomstandigheden. Lokale werkgelegenheid bevorderen betekent ook onze economie bevoordelen en onze ecologische voetafdruk verkleinen. »

La Renarde, Pauline Renaux, www.larenarde.be

-

« Met onze wens om het Belgische textielnetwerk nieuw leven in te blazen en lokale en sociale werkgelegenheid in de regio te creëren, was het voor ons vanzelfsprekend om voor onze productie een beroep te doen op AJR. Het team is bekwaam en attent, en het is altijd spannend om naar het atelier te gaan! We bewijzen dat het mogelijk is om dingen anders te doen.»

Lucid ontwerpt en ontwikkelt kleding van milieuvriendelijke en mensvriendelijke materialen. De kleding wordt zo dicht mogelijk bij huis gemaakt om de lokale economie te ondersteunen en de veerkracht van onze industrieën te vergroten. Lucid wil positief inspireren en laten zien dat het mogelijk is om kleding te maken zonder problemen te creëren.
Jean Seyll, oprichter https://www.belucidclothing.be/

https://www.rtbf.be/article/jean-seyll-cree-des-vetements-sans-creer-de-probleme-avec-lucid-10996696

https://www.youtube.com/watch?v=mp0S2qjIYzg&feature=youtu.be

Contacts Naaiafdeling

Anne Delmotte - Isabelle Cottin
Courriel : adelmotte[at]ajregniers.be - icottin[at]ajregniers.be

simonetteabicyclette[at]ajregniers.be

Tel : + 32 71 59 99 54